您现在的位置:首页 > >

山东泰安市2018年中考英语试题(word版含解析)


泰安市 2018 年初中学业水平考试英语试题

第一部分 听力(一)听句子?,选择适当的应答语。每个句子读两遍。

1. A. Thank you. B. You're welcome C. Never mind

2. A. No, I’m not. B. Sorry, I don't. C. Sure, I’d love to

3. A. Kind.

B. Delicious.

C. Sunny.

4. A. No problem. B. Good idea!

C. Sounds good.

(二)听四段对话,选择正确答案。每段对话读两遍。你将有 15 秒钟的时间阅

读下面 4 个小题。

5. When does Mary go to the library?

A. On Tuesdays. B. On Fridays. C. On Sundays.

6. What’s Kate's favorite sport?

A. Baseball. B.Basketball. C. Volleyball.

7. How long does it take the girl to ride to school?

A. An hour. B. Half an hour. C. Ten minutes.

8.What does Jack want to be in the future?

A. A policeman. B. A writer. C. A dentist.
(三)听两段长对话,选择正确答案。听每段对话前你将有 10 秒钟的时间阅读对 应的 2 个小题。 听第一段对活,回答第 9 和第 10 小题。

9.Why did Tony go to London?

A. To study English. B. To visit his friends. C. To have a nip.

10.Where did Tony stay?

A. In a school.

B. At a hotel. C. In a family.

听第二段对话,回答第 11 和第 12 小题。

11.Why does the boy like to a volunteer at an animal hospital?

A. Because it's easy and interesting for him,

B. Because it can help him to get his future dream job.

C. Because he can play with animals.

12. How does he feel when he sees the animals get better?

A. Worried

B. Satisfied. C. Surprised

(四)听短文,回答下面四个问题,选择正确答案。短文读两遍。你将有 20 秒钟

的时间阅读下面 4 个小题。

13. What did Sue want to know in her last letter?

A. Something about Amy's town.

B. Something about the food in Amy’s town.

C. Something about Amy's school life.

14. What do Amy anti her friends do in the park?

A. Sing and dance.

B. Play a game C. Play basketball.

15. Where does Amy often do her homework?

A. At home

B. At school

C. At the library.

16. How is the food in Top Food Center,?

A. Cheap and nice. '

B. Expensive but delicious C. cheap but boring,

(五)听短文,填表格。根据短文内容写出下面表格中所缺的信息,每空一词。

短文读三遍。你将有 20 秒钟的时间阅读表格内容。答题完毕后,请将答案填在

答题卡的相应位置。

Manners at a dinner party in America

What to take

Take some drinks like (17) Like these.

juice, beer or something

When to arrive

You should arrive on time or no more than (18)

minutes

late. If you’ll be fifteen minutes late, you should give the

(19)

a call.

What to do at the table

Try to be relaxed and (20)

at the table.

第二部分 完形填空 阅读下面短文,掌握其大意,然后从每题所给的 A、B、C 三个选项中,选出能 填入短文相应空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。

During the Warring States Period(475-22IBC), there was a man called Yue Yangzi. One day he saw a piece of gold on the road. He picked it up and ___1___ it home. But his wife was not ___2___ and said, “I hear that a great man doesn’t drink a thief’s water or accept alms(施舍物) .What do you think of the action of keeping others’ thing for yourself?” Yue Yangzi felt sorry ___3___ what he had done, so he put the gold back to the place where he found it. The next year, Yue Yangzi decided to go to a faraway school to improve himself. A year later, he came back home ___4___. “Why have you returned?” asked his wife in surprise, “You’ve ___5___spent one year studying with scholars(学者们).” “I come back because I ___6___you very much.” Without saying anything, his wife took a pair of scissors and went to the loom(织布机)at which she had worked. ___7___ the half done cloth, she said, “The cloth is woven from the best silk. Now ___8___ I cut it ,all my previous(先前的)work will be wasted. It’s the same as your ___9___.You can learn a lot only by working hard. Now, you’ve stopped half way. Isn’t it the same as cutting the cloth on the loom?” Yue Yangzi was moved by ___10___she said. He again left home to visit scholars. Several years later he became a learned man. 1. A. bought B. took C. sent 2. A. happy B. surprised C. angry 3. A. for B. at C. as 4. A. successfully B. carefully C. suddenly 5. A. already B. only C. ever 6. A. worried B. missed C. believed 7. A. Thinking about B. Looking for C. Pointing at 8. A. if B. until C. unless 9. A. trip B. study C. business 10. A. how B. that C. what 【答案】1. B 2. A 3. A 4. C 5. B 6. B 7. C 8. A 9. B 10. C 【解析】文章讲述了战国时代乐羊子,娶了一位知书达理的妻子,妻子帮助他上进,做个有 抱负的人的故事。 1. 句意:他捡起来把它带回家。A. bought 买; B. took 带走; C. sent 发送,邮寄;根

据 He picked it up 可知是捡起来带走;故选 B 2. 句意:但是他的妻子不高兴。A. happy 高兴; B. surprised 惊讶; C. angry 生气;根 据 I hear that a great man doesn’t drink a thief’s water or accept alms(施舍物) .What do you think of the action of keeping others’ thing for yourself?可知妻子对他的行为不满意,应是不高兴;故 选A 3. 句意:乐羊子因为他所做的感到抱歉。A. for 因为,为了; B. at 在; C. as 作为; 根据 Yue Yangzi felt sorry 和 what he had done 可知是因为所做的感到羞愧;故选 A 4. 句意:一年后,他突然回家。A. successfully 成功的; B. carefully 仔细的; C. suddenly 突然;根据“Why have you returned?” asked his wife in surprise,可知因为突然回家,所以妻子 惊讶;故选 C 5. 句意:你仅仅花了一年和学者们学习。A. already 已经; B. only 仅仅; C. ever 曾经; 根据“Why have you returned?” asked his wife in surprise,可知是仅仅学了一年;故选 B 6. 句意:我回来因为我非常想念你。A. worried 担心; B. missed 想念; C. believed 相 信;根据句意应是想念你,所以回来;故选 B 7. 句意:指着织了一半的布。A. Thinking about 考虑; B. Looking for 寻找; C. Pointing at 指着;根据 she said, “The cloth is woven from the best silk. Now ___8___ I cut it ,all my previous (先前的)work will be wasted.这个布用最好的丝绸织成,现在我如果剪断它,之前我所有 的工作都白费了。可知是指着布说;故选 C 8. 句意:现在我如果剪断它,之前我所有的工作都白费了。A. if 如果; B. until 直到; C. unless 除非;根据 The cloth is woven from the best silk.和 all my previous(先前的)work will be wasted.可知是如果;故选 A 9. 句意:它和你的学习是一样的。A. trip 旅行; B. study 学习; C. business 生意;根 据 You can learn a lot only by working hard. Now, you’ve stopped half way.可知是学习;故选 B 10. 句意:乐羊子被她所说的感动了。A. how 怎样; B. that 那; C. what 什么;这里是 指她说话什么,疑问词引导的宾语从句;故选 C 点睛:根据前后文语境,结合时态,语态,词性,短语,句型,词义辨析和主谓一致,选出 正确的选项。例如:小题 4 句意:一年后,他突然回家。A. successfully 成功的; B. carefully 仔细的; C. suddenly 突然;根据“Why have you returned?” asked his wife in surprise,可知因 为突然回家,所以妻子惊讶;故选 C

第三部分 阅读理解
A If you are given only 1yuan, could you live in a city for one day? It seems this may be a little

difficult. But students from Xi'an did it.

On April 10, more than 60 students from a middle

school of Xi'an took port in the One Yuan Metropolis

Survival. Students not only have to live, but also have to deal with a lot of hard tasks in this charitable(慈善的)

activity. It has happened in eight cities and is going to

four others, including Beijing, in May.

To make money, many students looked for part-time

jobs and experience how hard life was. Zhang Qiyue,14, asked more than 10 restaurants for a job

and finally got one chance. "We were upset when they said no. But gradually, we got used to it."

he said. After being a waiter for an hour, he got 25 yuan.

Some made use of their talents by singing and dancing in parks or shopping malls. Many

people who walked by took notice and helped them. Zhao Jiacheng,14, drew pictures and made paper crafts (手工). "This showed it’s important to learn a special skill,” he said.

Living was hard, but finishing the tasks wasn't any easier. They went to different places to

finish tasks in a short time. The most amazing one was when they had to exchange things worth

thousands of yuan with only a piece of paper in half an hour. "We learned how to explain to others.

From a balloon to a cake to a bottle of yogurt... after almost 20 tries, we succeed,” he said. They

will give all the money they made to poor schools in Tibet.

11. The students should

in this activity.

A. be given enough money B. complete some easy tasks

C. live and finish difficult tasks D. give away their pocket money (零用钱)

12. To make money, students tried many things EXCEPT

.

A. going to Beijing for work B. doing part-time jobs

C. giving talent shows D. drawing and making paper crafts

13. What did the students leant from (his activity?

a. Living was hard.

b. It was much easier to finish the tasks than living.

c. It was important to learn a special skill.

d. Success came from many tries.

A. abc B. abd C. bcd D. acd

14. What's the main purpose of this activity?

A. To let studens from different cities communicate with each other.

B. To teach students how to make money.

C. To develop students’ living skills and social responsibility.

D. To make students realize the importance of learning a special skill.

【答案】11. C 12. A 13. D 14. C

【解析】这是一篇新闻报道,介绍了一些学生用一元钱在城市里生活一天,他们通过自己的

努力做各种各样的事情来挣钱,让他们体会到生活的不易和学习技能的重要性。

11. 根据 Students not only have to live, but also have to deal with a lot of hard tasks in this

charitable(慈善的)activity.可知学生必须在这个城市生活和完成艰苦的任务;故选 C

12. 根据 To make money, many students looked for part-time 和 Some made use of their talents by singing and dancing in parks or shopping malls.以及 drew pictures and made paper crafts (手工).

故选 A

13. 根据 Living was hard 和 it’s important to learn a special skill 以及 after almost 20 tries, we

succeed 故选 D

14. 根据这是一篇新闻报道,介绍了一些学生用一元钱在城市里生活一天,他们通过自己的 努力做各种各样的事情来挣钱,让他们体会到生活的不易和学习技能的重要性。故选 C 点睛:本篇是新闻报道类短文阅读,做题时要结合新闻报道的特点,题目涉及细节理解,词

义猜测和推理判断,做题时要在了解文章大意的基础上,结合题目针对不同的题型采用不同

的解答方式,比如细节理解题,我们要抓住里面的最有效的信息选择出正确的答案,总之理

解透文章是做好一篇阅读理解的关键。

B. Beijing World Hotel
Sports Club You can do many different sports here to keep healthy. You'll never get bored. Our program is always working on new ways to keep you strong and happy. Location: First Lever, West Wing Building, Beijing World Trade Center Opening Hours: 14:00 to 21:30 hours

Gourmet It is simple to prepare a great meal for your family or friends now! You can buy the best meat, milk products, wines, bread, cakes and more… Location: Basement 1, Beijing World Trade Center Opening Hours: 19:00 to 21:00 hours

Lost Horizon

Brauhaus

You are the star at the Lost Horizon karaoke

Here we open an excellent German bar.

room. Over 7000 choices of Chinese, Japanese,

Guests will feel the atmosphere of a bar in

Korean and English songs are all for your

Berlin, enjoy real German beers and meals.

singing pleasure.

Location: Ground Level, West Wing Building,

Location: Ground Level, West Wing Building, Beijing Beijing World Trade Center

World Trade Center

Opening Hours:

Opening Hours:

12:00 to 03:00 hours (Sunday-Thursday);

19:00 to 01:00 hours (Sunday-Thursday);

12:00 to 05:00 hours (Friday- Saturday)

19:00 to 03:00 hours (Friday- Saturday)

For more information, please call service center(85144800)

15. If you want to find a place to sing karaoke, you can go to

.

A. Sports Club B. Lost Horizon C. Gourmet D. Brauhaus

16. According to the passage, Gourmet is a place where you can

.

A. do many different sports B. visit during the daytime

C. buy something to eat D. buy anything you want

17. Which of the following statements is NOT true? A. You can enjoy real German beers and meals in Brauhaus. B. Sports Club opens from 2:00 p.m. to 9:30 p.m.. C. Lost Horizon is on Ground Level of West Wing Building. D. You can stay in Brauhaus from morning till night. 【答案】15. B 16. C 17. D 【解析】这是北京世界宾馆的广告。 15. 根据 You are the star at the Lost Horizon karaoke room.可知唱歌可以去 Lost Horizon;故选 B 16. 根据 Gourmet You can buy the best meat, milk products, wines, bread, cakes and more… 可知是买吃的地方;故选 C 17. 根据 Brauhaus Opening Hours: 12:00 to 03:00 hours (Sunday-Thursday);12:00 to 05:00 hours (Friday- Saturday)可知不是全天开放;故选 D
C
A photo of a boy who arrived at school with a head full of icicles(冰柱)has drawn widespread attention to children from poor rural families.
Wearing only a thin jacket, Wang Fuman,10,
had braved -9C weather to travel over an hour from his village home to reach Zhuanshanbao Primary School in Zhaotong, Yunnan province. “After walking more than 4 kilometers through the freezing snow. he arrived with his hair and eyebrows completely frozen, causing laughter among his 16 classmates,” said Fu Heng, the school’s principal, who uploaded(上传) Wang’s photos on Monday morning. Fu added that his classrooms do not have heating because of a lack of money. After hearing Wang's story, the Yunnan China Youth Development Foundation offered a public

donation(捐赠) for children from poor families on Tuesday. It has promised to give each needy child

500 yuan ($75) to help them stay warm in winter. By 1:00 p.m. on Wednesday, the provincial

foundation bad collected over 300,000 yuan in public donations according to their websites. Wang, who has been nicknamed “Snowflake Boy”(冰花男孩)by netizen (网友),became

well-known online. By Wednesday morning, his picture had been 'liked" more than 260,000 times

on Sina Weibo. “Many children in cities don't have the strong willpower of this boy. I hope all his efforts will be rewarded(回报),” a netizen wrote on Sina Weibo.

The name Fuman translates as “full of happiness”, but Wang does not come from a rich family. He

lives in a mud hut(土坯房) with his grandmother and elder sister, and seldom sees his parents

because they are migrant workers in other cities.

“I love school. We can have bread and milk for lunch, and we learn lots of things in class,” Wang

said. His village now has electricity and tap water, “and my family is getting help to build a

new house close to the school”, he said. “I think our life will get better.” 18. Why did Wang's classmates laugh when he came in?

A. Because they thought Wang was poor.

B. Because they wanted to laugh at him.

C. Because he appeared with a head full of icicles.

D. Because Wang was late for class again.

19. What did the netizens do according to the passage?

A. They took photos of Wang Fuman and uploaded them in time. B. They expressed their support and admiration.

C. They promised to give each needy child 500 yuan.

D. They helped Wang return to school.

20. The underlined phrase “a lack of money” can be replaced “



A. being short of money B. losing money

C. plenty of money D. saving money 21. What can we know from the passage?

A. the Yunnan China Youth Development Foundation offered a public donation for Wang Fuman on

Tuesday. B. Wang’s village doesn’t have electricity and tap water now.

C. Wang loves school just because he can have bread and milk for lunch. D. The children got help quickly because of social love and convenient Internet. 【答案】18. C 19. B 20. A 21. D 【解析】文章讲述了冰花男孩——王福满的故事。 18. 根据 he arrived with his hair and eyebrows completely frozen, causing laughter among his 16 classmates,可知笑他是因为他的一头冰柱,样子好笑;故选 C 19. 根据 By Wednesday morning, his picture had been 'liked" more than 260,000 times on Sina Weibo. “Many children in cities don't have the strong willpower of this boy. I hope all his efforts will be rewarded(回报),” a netizen wrote on Sina Weibo.可知网民表达他们的支持和敬佩;故选 B 20. 根据 his classrooms do not have heating because of a lack of money.可知教室里没有温度, 因为资金短缺;故选 A 21. 根据. By 1:00 p.m. on Wednesday, the provincial foundation bad collected over 300,000 yuan in public donations according to their websites.可知因为网络的方便和社会的关爱,孩子们很快 得到帮助;故选 D
D
Some scientists say that animals in the ocean are increasingly threatened(威胁) by noise pollution caused by human beings. The noise that influences sea animals comes from a number of human activities. It is caused mainly by industrial underwater explosions(爆炸) , ocean drilling, and ship engines. Such noises are added to natural sounds. These sounds include the breaking of ice fields, underwater

earthquakes, and sounds made by animals themselves. Decibels (分贝) measured in water are different from those measured on land. A noise of one hundred and twenty decibels on land causes pain to human ears. In water, a decibel level of one hundred and ninety five would have the same effect(效果). Some scientists have proposed setting a noise limit (限度)of one hundred and twenty decibels in oceans. They have observed that noises at that level can frighten and confuse whales(鲸鱼). A team of American and Canadian scientists discovered that louder noises can seriously injure some animals. The research team found that powerful underwater explosions were causing whales in the area to lose their hearing. This seriously affected the whales' ability to exchange information and find their way. Some of the whales even died. The explosions had caused their ears to bleed. Many researchers whose work depends on ocean sounds object to a limit of one hundred and twenty decibels. They say such a limit would mean an end to important industrial and scientific research. Scientists do not know how much and what kinds of noises are harmful to ocean animals. However, many scientists suspect that noise is a greater danger than they believed. It’s time for them to take action to help ocean animals. 22. Which of the following is not caused by human beings? A. The noise of industrial underwater explosions. B. The noise of ocean drilling. C. The sound of underwater earthquakes D. The noise of ship engines. 23. What does the second paragraph mainly tell us? A. The same noise measures differently on land and in the ocean. B. Different places may have different types of noises. C. The noises can cause humans to lose hearing. D. There are different kinds of natural sounds in the ocean. 24. Which of the following statements is TRUE? A. Powerful underwater explosions aren’t harmful to whales’ ears. B. Many researchers are against the noise limit of 120 decibels. C. Noises cannot cause whales’ death. D. The noise limit of 120 decibels would hardly influence the industrial research.

25. According to the passage, we can infer that scientists will probably

.

A. work hard to cut down natural sounds.

B. stop industrial and scientific research in oceans.

C. try their best to make no noise.

D. protect ocean animals from harmful noises.

【答案】22. C 23. A 24. B 25. D

【解析】文章讲述了噪音污染对海洋生物的伤害,科学家研究怎么保护海洋生物不受伤害。

22. 根据 These sounds include the breaking of ice fields, underwater earthquakes, and sounds made

by animals themselves.可知水下地震的声音不是人类引起的;故选 C

23. 根据 Decibels (分贝) measured in water are different from those measured on land.和后文可

知主要讲水下分贝测量和陆地不一样;故选 A

25. 根据文章讲述了噪音污染对海洋生物的伤害,科学家研究怎么保护海洋生物不受伤害。 故选 D
第二节 根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,并在 答题卡上将该项涂黑。
These days people are crazy about Wu Dajing. __________26__________ He broke his own world record in men’s 500m short track speed skating(短道速滑)! _________27_________When he was young, he noticed two Chinese speed skaters on TV and then he decided to take up this sport. Wu smarted to learn to skate in 2004, and six years later he became a member of the national team. On February 22, 2018. Wu won the men’s 500m short track speed skating with a time of 39.584 seconds and became the first Chinese man to win an Olympic short track gold.

“_________28_________ I’m happy to win China’s first gold here and I look forward to the 2022 Beijing Winter Olympics,” Wu said._________29_________ In fact, it is the first time Wu has shown his talent in skating.__________30__________ He has won many medals at many world championships (锦标赛). Wu believes that as long as he works hard, he will succeed. A. Many people think he is really the “pride of China” B. I did my best in the event. C. He won second place in the same competition four years ago in Sochi D. The young man won China’s first gold at the 2018 PyeongChang Winter Olympic Games. E. Wu was born on July 24,1994 in Jiamusi, Heilongjiang Province, China. 【答案】26. D 27. E 28. B 29. A 30. C 【解析】文章介绍了中国速滑运动员——武大靖。 26. 根据 He broke his own world record in men’s 500m short track speed skating(短道速滑)!和选 项可知说这个年轻人在 2018 年平昌冬奥会上赢得了中国的第一个金牌,起到承上启下的作 用;故选 D 27. 根据 When he was young, he noticed two Chinese speed skaters on TV and then he decided to take up this sport.和选项可知应是说他出生在黑龙江的佳木斯;起到启下的作用;故选 E 28. 根据 I’m happy to win China’s first gold here 和选项可知应是说我尽最大努力,起到启下 的作用;故选 B 29. 根据 I’m happy to win China’s first gold here and I look forward to the 2022 Beijing Winter Olympics,”和选项可知应是说许多人认为他是中国的骄傲;起到承上的作用;故选 A
(一)单词拼写 根据句意和首字母或汉语提示,将单词的正确形式完整地写在答題卡相应的位

置上。
31. 一 Cindy, what kind of restaurants do you like? 一 I p__________ restaurants that can provide customers with free Wi-Fi. 32. Mr. King is very p__________ . He often explains difficult problems many times until we understand. 33. It’s d____________for people to use the mobile phone while crossing the street. 34. China has been making many great________________ (成就) in every field these years, which amazes the world. 35. Teenagers should be ______________(鼓励) to learn and spread Chinese traditional culture. 【答案】31. prefer 32. patient/popular 33. dangerous 34. achievements 35. encouraged 【解析】 31. 句意:——森迪,你喜欢哪种餐馆?——我更喜欢那种给顾客提供免费 Wi-Fi 的餐馆。 根据 what kind of restaurants do you like?和首字母,可知是更喜欢;故填 prefer 32. 句意:金老师非常有耐心/受欢迎,他经常把难题解释很多次直到我们理解。根据 He often explains difficult problems many times until we understand. 和首字母,可知是有耐心/受欢迎, 故填 patient/popular 33. 句意:当穿过街道时用手机对人们来说很危险。根据 use the mobile phone while crossing the street. 和首字母,可知是危险的;故填 dangerous 34. 句意:中国这些年在每个领域都取得了许多让世界惊奇的成就。根据 many 修饰可数名 词复数,和汉语提示;故填 achievements 35. 句意:青少年应该被鼓励学习和传播中国传统文化。根据主语 Teenagers 和鼓励之间是 被动关系,所以用被动语态;故填 encouraged
(二)综合填空 根据短文内容,用方框中所给词语的适当形式填空,使文章通顺、完整。
sleep, who, sit, similar, active, off, raise, how, little, kind In today’s world, sleep experts often say that for a better night’s rest, Americans should turn

______36______ their smart phones or iPads before sleeping. Such electronic products make the brain more ______37______, and then influence their sleep. But according to a latest survey, more than 90% of Americans regularly use a computer or some other ______38______of electronic products in the hour before bed. Researchers find that man-made light from some electronic products at night may reduce(减少) the brain chemicals that help ______39______. In the study, the researchers let volunteers read, play games and watch movies on a screen for different time while measuring_____40_____much light their eyes received. They found that two hours of ______41______before a bright screen at night reduced the sleep chemical levels by about 22%. Then the researchers studied the college students ______42______ often used computers at night. They got the ________43________ results. And researchers say that may not only cause sleeplessness, but also _______44_______ the risk of obesity(肥胖症), diabetes(糖尿病) and other diseases. To be on the safe side, the researchers suggest that we should use computers ___45___ than before, or turn down our screens as much as possible before sleeping. 【答案】36. off 37. active 38. kinds 39. (to) sleep 40. how 41. sitting 42. who 43. similar 44. raise 45. less 【解析】文章介绍了电子产品的光会影响睡眠。 36. 句意:美国人应该在睡觉前关掉他们的手机。根据 Such electronic products make the brain more ______2______, and then influence their sleep.电子产品使他们的大脑更兴奋,影响他们 的睡眠,turn off 关掉和选词;故填 off 37. 句意:电子产品使他们的大脑更兴奋,影响他们的睡眠。根据 influence their sleep 和选 词;可知是活跃的;故填 active 38. 句意:超过 90%的美国人在睡觉前使用电脑或其他种类的电子产品。根据 electronic products 和选词;可知是种类,other+名词复数;故填 kinds 39. 句意:调查发现从电子产品发出的光,能减少帮助睡眠的大脑的化学物质。根据上文电

子产品影响睡眠,和选词,可知是睡眠,根据 help (to) do sth 帮助做某事;故填(to) sleep 40. 句意:测量他们的眼睛接受到多少光。根据 how much 多少,和选词;故填 how

41. 句意:在晚上坐在亮屏幕前两个小时,减少睡眠化学物质大约 22%。根据 before a bright

screen at night 和选词,可知是坐,根据 of 可知用 doing;故填 sitting 42. 句意:在晚上经常使用电脑的大学生。这是定语从句的结构,先行词是 college students

和选词,可知引导词用 who;故填 who

43. 句意:他们得到相似的结果。根据 And researchers say that may not only cause sleeplessness, 和选词,可知是相似的结果,都影响睡眠;故填 similar

44. 句意:而且也增加肥胖症,糖尿病和其他疾病的风险。根据 And researchers say that may

not only cause sleeplessness, but also 和选词,可知也增加患病风险;故填 raise

45. 句意:我们应该使用电脑比以前更少。根据 or turn down our screens as much as possible

before sleeping.和选词,可知是比以前少,less than 少于;故填 less
第二节 阅读表达

阅读下面的短文,并根据短文后的要求答题。(请注明问题后的字数要求)

[1] I’m a 34-year-old man, married, lived in a nice house, and have a successful career. But my life

was not always so great. I had a learning disability from an early age. I went to a special school where I got plenty of extra (额外的) help. Still, I suffered the rest of my school days in public

schools.

[2] My life improved greatly when I discovered art. The art world gave me a chance to express

myself without words. I went to a workshop and gradually became good at making things with clay.

Here I learned my first important lesson: disabled as I was in language, I could still be smart and

well express myself with clay. And my confidence(自信)came along.

[3] I got my next lesson from rock climbing. It was a fun thing but I was scared from the start. (68)I soon noticed it wasn’t a talent thing; it needed lots of practice. So I did it more. After about

five years of climbing, I found myself in Yosemite Valley on a big wall. I learned that if you fall in

love with something and do it all the time, you will get better at it.

[4] Later I decided to learn (69) ①

to read and write. I practiced reading

and(69)②

, which I used to avoid as much as possible. After two years, I was literate(有

文化的). [5] Through the long process with art, (69) ③

, and reading and writing, now I’ve got to

a point in my life: I am smart enough to dive into (潜入) an area that is totally unknown, hard, but interesting. 46. What made the writer’s school days difficult? (No more than 5 words) _________________________________________________________ 47. Why did art give the author confidence? (No more than 11 words) _________________________________________________________ 48. Translate the underlined sentence in the third paragraph into Chinese. _________________________________________________________ 49. Fill in the blanks in the last two paragraphs with proper words. ①__________________ ②________________ ③_______________ 50. What have you learned from the passage? (No more than 20 words) _________________________________________________________ 【答案】46. His/A learning disability. Or: Having a learning disability. Or: He had a learning disability. 47. Because he could be smart and well express himself with clay. Or: Because art could help him express himself without words. Or. Because he could well express himself with clay/art. Or: Because art gave him a chance to express himself without words. 48. 我很快注意到,它不是—件靠天赋 (完成)的事情:而是需要大量的练习。 49. (1). how (2). writing (3). rock climbing/climbing 50. We should not lose heart/give up in face of difficulties. If we work hard, we will find a way out. Or: We should be confident and practice hard to overcome difficulties in our lives. Or. We should be confident though we have some shortcomings/ disadvantages. Or: If you fall in low with something and do it all the time, you will get better at it. Or: Practice makes perfect. 【解析】文章介绍了作者从不会学习到从艺术中找到自信,然后发现其他的事情也不是天赋 问题,只要多练习就能成功。 46. 根据 I had a learning disability from an early age,I suffered the rest of my school days in public schools.可知没有学习能力导致上学困难;故答案是 His/A learning disability. Or: Having a learning disability. Or: He had a learning disability.

47. 根据 Here I learned my first important lesson: disabled as I was in language, I could still be smart and well express myself with clay. And my confidence(自信)came along.可知从艺术中 感觉自己是聪明的,能用泥塑表达自己,所以从艺术中找到了自信;故答案是 Because he could be smart and well express himself with clay. Or: Because art could help him express himself without words. Or. Because he could well express himself with clay/art. Or: Because art gave him a chance to express himself without words. 48. 根据 lots of practice 大量练习;talent thing 天赋的东西;故答案是:我很快注意到,它不 是—件靠天赋 (完成)的事情:而是需要大量的练习。 49. 根据后来我决定学习怎么阅读和写字,故填 how;根据我练习读书和写字,practise doing 练习做某事,故填 writing;根据上文提到的攀岩,读书和写字;故填 rock climbing/climbing; 故答案是(1). how (2). writing (3). rock climbing/climbing 50. 根据文章介绍了作者从不会学习到从艺术中找到自信,然后发现其他的事情也不是天赋 问题,只要多练习就能成功。故答案是 We should not lose heart/give up in face of difficulties. If we work hard, we will find a way out. Or: We should be confident and practice hard to overcome difficulties in our lives. Or. We should be confident though we have some shortcomings/ disadvantages. Or: If you fall in low with something and do it all the time, you will get better at it. Or: Practice makes perfect.
第三节 写作
51. 中央电视台《经典咏流传》节目的播出,再次激发了人们对经典文学作品的阅读热情。 读书可以成就更美好的自己,让读书伴随我们成长。请根据以下要点提示,以“Growing up with Reading”为题写一篇英语短文介绍你曾经读过的一本书或—首诗,并建议大家多读书, 读好书。 要点提示:

读书的重要性

1. 获取知识,开阔眼界; 2. 提升自我,增强自信……

读过的一本书或

1. 作品内容简介;

一首诗 多读书,读好书

2. 读书感悟及对自己的影响。 1. 利用闲暇时间多读书,养成读书的好习惯;
2. 多读经典文学作品……

注意: 1. 短文应包括以上要点,可适当发挥,以使行文连贯。 2. 文中不得出现自己的真实姓名、学校及地名。 3. 词数:80-100(文章开头已给出,不计入总词数)。 参考词汇:classic 经典作品; open up one’s eyes 开阔眼界;improve oneself 提升自我; be more confident 更自信;responsibility 责任;cooperation 合作。 Growing up with Reading Have you watched the program Everlasting Classics on CCTV? This program makes us more interested in reading books, especially classics.

【答案】Growing up with Reading Have you watched the program Everlasting Classics on CCTV? This program makes us more interested in reading books, especially classics. Reading is very important. We can get knowledge through reading. It can not only open our minds, but also make us cleverer and more confident . Our study can be improved if we read more good books. These days I am reading a book whose title is Jane Eyre, which attracts me a lot. The book's writer is called Charlotte Bronte, who was born in England in 1816.She had two sisters and one brother, but unfortunately their mother died when they were very young. Actually Jane Eyre is a book whose theme is of love. In the story. Jane Eyre lived a hard life, but she was self-confident and perseverant. In her heart, there is always a mind that if you hold a belief and stick to it, you will eventually

achieve your dream. 【解析】这是一篇图表,要求介绍自己读过的一本书。动笔前先要认真阅读要点,围绕要点 组织材料,然后用正确的英语句子把这些内容表达出来,在此基础上亦可适当发挥,注意不 要遗漏材料中给出的要点。根据材料可知本文主要是应用第一,三人称,一般现在时态和过 去时态,注意标点符号及大小写等问题,不要犯语法错误。注意上下文之间的逻辑关系,语 意连贯。



热文推荐
友情链接: 医学资料大全 农林牧渔 幼儿教育心得 小学教育 中学 高中 职业教育 成人教育 大学资料 求职职场 职场文档 总结汇报